ICK Amsterdam

360° Dance VR

ICK zocht een opvallende manier om zich te promoten op de jaarlijkse Uitmarkt en vond in Quince een partner. Voor Quince een buitenkans om Virtual Reality als medium voor bedrijfsdoeleinden in te zetten en het zichtbaar te maken voor het grote publiek.

Objective

Genereer aandacht voor ICK. Promoot de mogelijkheden voor VR aan het grote publiek en klanten. Positioneer Quince als koploper op het gebied van VR en de mogelijkheden voor organisaties.

Approach

VR stond in 2014 nog in de kinderschoenen. Om de mogelijkheden van VR tastbaar te maken, is een prachtige live-action dance VR-experience ontwikkeld: de beleving om als kijker op het toneel tussen de dansers in te staan. In samenwerking met ICK Amsterdam en de bekende choreografen Pieter C. Scholten en Emio Greco is een live-action 360° film gemaakt van een populaire dansvoorstelling. Deze film was een unieke stap in VR-experience, omdat tot dusver VR alleen mogelijk was op basis van animaties. Het toneelstuk is zo gefilmd, dat de kijker het stuk vanuit het perspectief van de dansers beleeft, op het podium.

Op het jaarlijkse culturele evenement Uitmarkt is de speciale VR-experience vertoond in een speciaal ingerichte ruimte voor ICK Amsterdam. De belangstelling van het grote publiek was zeer groot. Ook de klanten van Quince waren zeer enthousiast.

Results

Op de Uitmarkt was er enorm veel belangstelling voor de VR-experience, met een grote PR-spin-off voor met name ICK Amsterdam. Quince bemerkte een toename in aanvragen van VR bij campagnes en grote interesse in de andere mogelijkheden van VR.