Greystar

AR beleving in vastgoed

Doelstelling

In Amsterdam Diemen is Greystar begonnen aan de bouw van een omvangrijk wooncomplex voor studenten, young professionals, expats en starters. De naam van het nieuwe complex luidt “OurDomain”.

Greystar wil een innovatief karakter geven aan dit project.
Waarin alle informatie beschikbaar is en eventuele zorgen direct worden weggenomen: welke faciliteiten zijn er in de buurt aanwezig, reistijd naar interessante plekken, gedetailleerde uitleg hoe de woningen er van binnen uitzien.
Dit zou moeten leiden tot de daadwerkelijke verhuur van de woningen.

Benadering

Quince Solutions is gevraagd om innovatief mee te denken aan de experience die ze de klanten willen bieden bij het zoeken naar een woning. De beleving speelt hierbij een grote rol.
Samen met bestaande content partners van Greystar is er een Augmented Reality idee tot stand gekomen.
Waarin de ontwikkeling van een app incl. audio voice-over een onderdeel is geworden van de totale customer journey.
Quince Solutions heeft maatwerk verzorgd t.b.v. Digital Design, 3D objecten, UX/UI en gehele AR-technologie.

Resultaat

De AR-beleving kan via een display gebruikt worden. Waarbij de klanten de woningen compleet in 3D kunnen bekijken inclusief audio voice-over.
Het display heeft oa. een speciale plek gekregen tijdens de grootse vastgoedbeurs van Nederland, Provada. En is met positieve reacties ontvangen.
Daarnaast is het display nu gestationeerd op het kantoor van Our Domain in Amsterdam en op het kantoor van Greystar in Den Haag.