Moovs

Vormgeving boek met AR beleving

Doelstelling

In maart 2019 is het boek “de Veranderende Gemeente” gelanceerd door AenO fonds Gemeenten.

Het wetenschappelijk boek gaat over de veranderende wereld binnen de Gemeente. Waarbij er onderzoek is gedaan naar hoe de verander trajecten in de praktijk lopen, en dat is vaak anders dan hoe die trajecten zouden moeten gaan.

Moovs heeft Quince gevraagd om de vormgeving van het boek te realiseren inclusief een AR beleving. Waarbij het doel was om het boek meer interactie te geven tijdens het lezen en de hoofdstukken tot leven komen.

Benadering

De auteur maakt gebruikt van metaforen om de hoofdstukken uit te leggen. Daarbij hebben onze designers de metaforen op een creatieve manier kunnen visualiseren.

De AR app die gebouwd is door onze developers laat op een speelse wijze per hoofdstuk een korte 3D animatie of video zien waar het hoofdstuk over gaat. Bij het scannen van de QR code kan men de app downloaden. Bij elk hoofdstuk kan met een afbeelding scannen en de AR beleving ervaren.

Resultaat

Op 18 maart 2019 is er door de auteur en uitgever AenO fonds Gemeenten een slotpresentatie gegeven waarbij het boek ook daadwerkelijk is gelanceerd. Iedereen die werkt aan verandering binnen de Gemeenten waren uitgenodigd.

Zij waren zeer enthousiast en de AR app die de hoofdstukken tot leven brengen maken er een echte beleving van!