Development

Waar het werk van de creatieven prominent vooraan staat, is development vaak onzichtbaar.

Toch zouden we nergens zijn zonder onze Unity-developers en full-stack PHP-programmeurs. Samen met developer Gianluca, kijken we dan ook naar drie gave projecten van Quince.

1: Samsung – Quickdrive
De Quickdrive is een wasmachine, die je kleren sneller schoon krijgt. Quince werd gevraagd dit onder de aandacht te brengen doormiddel van augmented reality.

“Eigenlijk was die wasmachine ongeschikt voor AR. Door de gladde, glimmende materialen en gebogen oppervlakken konden we de rotaties van de Quickdrive niet real-time tracken. Dit losten we op door een pointcloud – een soort 3D kaart, van het object maken. Maar daarvoor moesten we eerst een complete 3D scan maken van de wasmachine.”

2: Axe – Find your Magic
Voor Axe’s Find your Magic-campagne hebben we een aantal holo-stands ontworpen. De gebruiker kan interactief polaroids bekijken met handgebaren.

“Je wil de beleving krijgen dat de polaroids echt reageren op je gebaren. Maar elke afwijking voel je onmiddellijk. Daarom waren we voornamelijk bezig met calibreren van de sensoren”

3: Neurogen.
De Neurogen attractie in Walibi. Overweldigende visuals, unieke VR-ervaring.

“Het was aan ons om alle componenten bij elkaar te laten komen. Van de Samsung Gear VR sets tot Kraftwerk 4D stoelen. Maar onze grootste zorg was: hoe maximaliseer je batterijduur en voorkom je oververhitting, in een attractie die constant moet kunnen blijven draaien? We waren vooral lang bezig met het optimalizeren van alle processen.” Aldus Gianluca.

Het zijn vaak net de issues die niet in het handboek staan, die een project maken of breken. Gelukkig beschikken onze developers niet alleen over logica, maar ook een flinke dosis creativiteit.

Terug naar disciplines
Bekijk ons werk