Samsung & T-Mobile

Turn Up the Beat

Samsung en T-Mobile dagen sales teams uit om in overdrive te gaan. Door te zorgen voor toonaangevende verkoopresultaten én bewijs te leveren van echte vakkennis. Niet individueel, maar als team. Er liggen dikke party-prijzen klaar voor de teams die het hardste gaan en een toppositie in de ranking halen van deze sales incentive. Alle 113 T-Mobile winkels en de 2 telesales locaties doen mee. Gemiddelde leeftijd deelnemers: 19-28 jaar.

Objective

Ontwikkel een creatief, thematisch voorstel voor een sales incentive, voor zowel telesales- als retail medewerkers. Maximaliseer de verkoop van Samsung mobiele telefoons en wearables. Maak het merk Samsung en Samsung producten top-of-mind.

Approach

Samsung was in 2014 hoofdsponsor van Amsterdam Dance Event (ADE). Om de te doelgroep op een voor hen uitdagende manier aan te spreken, haakte Quince hier op in met een compleet 360 concept, gebaseerd op dance en muziek: Turn Up The Beat!

Quince maakte diverse booster video’s met MC Smit, een charismatisch podiumbeest die gedurende het incentive fungeerde als coach en motivator van alle sales crews. Naast enthousiasmerende video’s kregen de teams een uitgebreid POS-pakket met activerende communicatie en speluitleg. Op de incentive website kon de ranking worden bekeken en werden de wekelijkse kennisvragen beantwoord.

De winnende teams werden beloond met VIP-kaarten voor ADE. Het allerbeste team won natuurlijk de dikste prijs: zij gingen partyen als VIPS op een super-de-luxe jacht inclusief spectaculaire watersportactiviteiten én genoten van een eersteklas diner in de exclusieve Harbour Club.

Results

Turn up the Beat is door de klant en de doelgroep met enthousiasme ontvangen en een groot succes geworden. De verkoopcijfers van de focustoestellen en abonnementen vertoonden een sterke toename in de periode van de incentive. Het merendeel van de medewerkers, zowel in retail als telesales, heeft zich ingeschreven voor de incentive en bleef tot het einde gemotiveerd deelnemen. Ook had de campagne een positief effect op de samenwerking binnen de teams.

Contact

Meer weten? Neem contact op.

Floris Diemel

floris@quince.nl

+31 (0)6 83 60 07 29