Samsung

Ontwerp je eigen Smartcover

Doelstelling

Jouw stijl is uniek, waarom zou je dan niet kiezen voor een gepersonaliseerd telefoonhoesje? Waarbij je ook nog eens de interface van de telefoon kunt ontwerpen!

In April 2019 heeft Quince hiervoor een eigen ontwerptool bedacht en ontwikkeld. Samen met Samsung is er een 360° Brand campagne omheen gebouwd om de targetgroup, millenial women, te activeren.

Benadering

Om de ontwerptool te introduceren, heeft Samsung een ontwerp wedstrijd georganieerd waarbij Samsung op zoek is gegaan naar het mooiste cover ontwerp van Nederland.  De winactie duurde van 1 april – 5 mei 2019. Om deel te nemen kon je jouw ontwerp op social media delen en zoveel mogelijk stemmen proberen te verzamelen. Daarmee maakte je kans op de hoofdprijs: een Samsung Galaxy S10+ inclusief je winnende smartcover. Deze smartcover past niet alleen het uiterlijk van je smartphone aan, ook het thema en de rest van de gebruikservaring krijgen een unieke make-over.

De wedstrijdpagina, de Voting gallery, is ook ontwikkeld door Quince.  De ontwerpen zijn nog steeds te bewonderen!

Naast de winactie zijn wij met Samsung en GoCustomized een samenwerking aangegaan om je normale cover na het ontwerpen ook direct te kunnen bestellen (zonder smartopties).

Deze ontwerptool is geschikt voor de high-end Samsung Galaxy telefoons. Oftewel de Samsung Galaxy S9, S9+ en de Note 9, evenals de toestellen van dit jaar; de Galaxy S10, S10e of S10+. In de toekomst worden er toestellen toegevoegd, te beginnen met de A-serie.

 

 

Resultaat

Mede dankzij deze ontwerptool is dit project een van de meest succesvolle campagnes geweest van 2018 en begin 2019.

Er zijn maar liefst 5.135 covers gecreëerd en er zijn meer dan 60.000 stemmen binnengehaald tijdens de campagne. Onderstaand is het winnende design afgebeeld die wordt geproduceerd en verkocht in Samsung stores.

De ontwerptool is overigens nog steeds actief waarbij men de normale cover kan ontwerpen en direct bestellen.

Interessante links: