HTC

Specialist E-Learning

HTC wil met kennis op de langere termijn structureel hogere sales bereiken. Aangezien de verkoop via vele verschillende retailkanalen verloopt, is er een eigen trainingsplatform ontwikkeld, waar wereldwijd op een speelse wijze trainingen gevolgd kunnen worden.

Objective

Meer sales op basis van kennis. Over een periode van vijf jaar het merk HTC onder de aandacht te brengen bij alle retailers, evenals het trainen van het retailpersoneel.

Approach

Deze langlopende internationale campagne was gericht op het trainen van het retailpersoneel. Met een speciaal ontworpen trainingsplatform en –app werd het personeel voortdurend geprikkeld om op een speelse manier meer trainingen te doen, om zowel kennis als verkoopvaardigheden te vergroten.

In totaal werd de campagne uitgerold voor 56 landen, in 26 talen. Het omvatte vele kleinere promotiecampagnes om de trainingen te promoten en het retailpersoneel te stimuleren om deel te nemen aan het platform. Ook werd het personeel aangemoedigd om opdrachten te voltooien, zoals het maken van filmpjes over verkoopgesprekken, die weer gedeeld werden. Het trainingsplatform en –app waren vanuit gamificatie opgebouwd, waarbij het personeel punten verzamelde door trainingen te volgen.

HTC evalueerde de resultaten met zowel eigen teams als mystery shoppers, via een speciaal ontwikkelde Discovery In-store Reporting Tool. Met deze app werden gegevens verzameld over elke winkel en alle personeelsleden, met als doel zeer gericht de teams te stimuleren om de beste resultaten te behalen.

235k
Gebruikers
60k
Winkels
300k
Sales
Results

Over de gehele looptijd van dit project zijn er 235.000 unieke gebruikers geregistreerd, verspreid over ongeveer 60.000 winkels wereldwijd. Deze gebruikers hebben een totaal van 3 miljoen examens gemaakt. Bovendien zijn er tijdens de diverse sales-incentives 300.000 sales geregistreerd. Ook de user-generated content bleek een succes: in totaal werden er 14.000 trainingsfilmpjes gemaakt.