Samsung & Spotify

Samsung streeft naar meer brand- en product-awareness en wil de verkoop van de Samsung Multiroom Speaker stimuleren. Ter versterking van de promotie binnen de doelgroep werd een partner gevonden in Spotify, een perfect match met Samsung op zowel merk- als productniveau.

Objective

Stimuleer de verkoop van Samsung Multiroom Speakers. Verhoog de bekendheid en kennis over Samsung Multiroom Speakers. Bewijs de hoge standaard van Samsung audioproducten. Doelgroep: consumenten tussen 25-44 jaar met een actuele of latente behoefte aan een draadloos audiosysteem. Periode: zes maanden.

Approach

Om traffic te genereren werd de promotie online onder de aandacht gebracht door de inzet van PR, social media, het Spotify-platform met een dedicated Playlist en de product-microsite. Men werd uitgenodigd de speciaal ontworpen Samsung & Spotify On Tour event truck te bezoeken om de Samsung Multiroom Speakers te ervaren. In de truck was de perfecte Multiroom experience ingericht, compleet met woonkamer, slaapkamer, keuken en kantoor, om zo de diverse voordelen van de Multiroom te kunnen demonstreren.

Als aandachtstrekker, zowel online als op locatie, traden lokale opkomende singer-songwriters op, geselecteerd op basis van Spotify regionale luisteraarsdata. Promotieteams werden rondom de truck ingezet om de doelgroep uit te nodigen de truck te bezoeken, waarbij met de uitgedeelde QR-voucher kans werd gemaakt op verschillende promotie-gerelateerde prijzen. De QR-code werd gescand door de ‘Scan & Win-display. De gewonnen prijs kon, in combinatie met de aankoop van de Samsung Multiroom Speakers, opgehaald worden bij de MediaMarkt.

Results

Een significante omzetstijging van de Samsung Multiroom Speakers. Een hogere brand awareness voor zowel Samsung als voor Spotify. Grotere bekendheid met Samsung Multiroom Speakers bij de doelgroep. Meer dan de helft van de uitgedeelde QR-vouchers is in de vrachtwagens gescand (55%).