Samsung

TV-Keuzehulp

Samsung streeft naar een eenvoudiger keuzeproces voor tv’s, en wil de verkoop van de grotere modellen Samsung tv’s stimuleren. Om dit op een innovatieve manier te doen werd er een nieuwe AR-app, de Samsung TV-Keuzehulp, voor Samsung ontwikkeld, waarmee klanten gewoon thuis op de bank alle tv’s virtueel kunnen uitproberen.

Objective

Bewust maken van de grootte van de tv met de nieuwste technieken, als vervanging van onhandige grote uitklapborden. Toon het verschil tussen curved en flat tv’s en showcase de nieuwste modellen, met als resultaat betere sales voor grotere modellen.

Approach

Quince heeft het gebruik van een AR-app voorgesteld om het beste resultaat te krijgen, die vanaf scratch speciaal voor Samsung ontwikkeld zou worden. Met deze app kunnen gebruikers een Samsung tv op de muur of op een dressoir/tv-meubel projecteren, en vervolgens door de kamer lopen om te kijken hoe het staat. Bovendien kan er tussen vele modellen geschakeld worden, zonder dat de tv in de AR-app verplaatst.

Er werd gebruik gemaakt van speciale technieken voor tracking van een afstand, waardoor men met de smartphone in de hand door de kamer kunnen lopen of op de bank kunnen zitten, terwijl de projectie op haar plek blijft. Om de AR-app een ijkpunt te geven, werd de cover van het meest recente TalkiesMAN-magazine als ‘trigger’ gebruikt. Wanneer deze op de muur/op een meubel geplaatst werd, genereert de AR-app hier een projectie van een tv op. Bovendien kan Samsung allerlei andere afbeeldingen instellen als ijkpunt, en de app kan zelf ook een losse afbeelding als voor het ijkpunt genereren.

Results

De statistieken van de app worden voor Samsung bijgehouden. In de eerste drie maanden na de launch, met alleen de promotie via TalkiesMAN-magazine en het Samsung Sales event, waren er 1.138 individuele gebruikers geregistreerd op Android en 1.091 op een iPhone. Samsung is zeer tevreden over de app, en dankzij de mogelijkheid om nieuwe afbeeldingen als ijkpunt te gebruiken is deze app ook in vele toekomstige campagnes ingezet.