Echte ontmoetingen in een virtuele wereld

Fove VR kan met speciale eye-tracking menselijke interactie in een Virtual Reality-wereld nabootsen

Als we de sci-fi films mogen geloven, hebben we heel snel hologrammen van andere mensen voor ons, waar we rechtstreeks mee communiceren. Een nieuw soort video-call, maar dan meer persoonlijk. Hologrammen die dat doen, hebben we nu nog niet, maar de Fove VR-bril kan waarschijnlijk een heel eind in de buurt komen.

Eye-tracking & VR, een bijzondere combinatie

HTC VIVE, Oculus Rift, Playstation VR, Samsung Gear VR… de groeiende markt voor VR-brillen krijgt steeds meer nieuwe spelers. Bovendien volgen de innovaties elkaar zo snel op, dat het moeilijk is om alles bij te houden. Quince zit al vanaf het begin bovenop de ontwikkelingen van VR en experimenteert met de revolutionaire Fove VR, de enige VR-headset op de markt die ook eye-tracking heeft.

Kijk echte mensen in een fictieve wereld in de ogen

Dankzij eye-tracking weet het apparaat waar je naar kijkt. Zo kan je recht in de ogen van een fictief persoon kijken, terwijl de rest van de wereld vervaagd- net zoals in het echt. Hoewel er ook gewerkt wordt om o.a. ook de HTC VIVE te voorzien van eye-tracking, heeft Fove deze technologie al twee jaar geleden ontwikkeld. Zo heeft de Fove VR bijvoorbeeld games om ballonnen lek te prikken door ernaar te kijken, of een shooter waarbij je met je ogen kunt schieten. Stel dat het mogelijk is om iemand anders die ook op die virtuele wereld aangesloten is, te kunnen ontmoeten en ook direct oogcontact te maken. De mogelijkheid om op afstand echt persoonlijk contact te hebben, dat zou bijvoorbeeld een videoconference veel interactiever maken.

Kortom, nog even geen ‘levende’ hologrammen bij Quince, maar wel een steeds uitgebreider VR-assortiment, en steeds meer mogelijkheden om een zo echt mogelijke VR-experience te maken.

Contact

Meer weten? Neem contact op.

Ankie Barendregt

ankie@quince.nl