Virtual Reality als handige tool voor bedrijf en personeel

Nooit meer saaie bedrijfspresentaties of gestrest personeel!

Virtual Reality (VR) is hip & trendy. Toch heeft het overgrote deel van Nederland nooit zo’n bril op gehad. En dat terwijl de mogelijkheden veel verder gaan dan alleen games spelen!

Gianluca van Quince geeft ons vandaag een kijkje achter de schermen over de nieuwste toepassingen, die ook voor het bedrijfsleven heel interessant kunnen zijn.

Publiek wordt deel van je presentatie

Bedrijfspresentatie? Na een kwartier presenteren ben je de aandacht van je publiek al bijna kwijt. Maar wat als het publiek deel van de presentatie is? Met een VR-bril op kan iedereen de presentatie in 3D zien, en zelf vrij rondkijken voor alle leuke elementen erin. Zo wordt presenteren een experience in plaats van een monoloog.

Schommel door je eigen fantasiewereld

Droom jij ook wel eens weg om een beetje tot rust te komen? Op een schommel met een HTC VIVE of Samsung Gear VR-bril kan je je in een fantasiewereld wanen, waarbij je met elke voorwaartse beweging deze wereld verder verkent. Het is misschien geen yoga op de werkvloer, maar het ontspant wel!

Creëer en beleef je eigen winkelvloer

Het ontwerpen van je winkelvloer in 3D voordat het gebouwd wordt is niet nieuw. Ook de app die Quince hiervoor heeft, is al een paar jaar in gebruik. Wat wel nieuw is, is de mogelijkheid dat je je winkel opbouwt, aanpast en aanschouwt dankzij de HTC VIVE VR-setup. In plaats van het onhandige klikken en opties selecteren, kan je zelf objecten in je virtuele winkel oppakken en verplaatsen. Bovendien loop je door je winkel heen alsof alles al gebouwd is.

Met behulp van VR kan je van alledaagse dingen op werk een interessante experience maken, zonder al te veel gedoe. En dit is pas het begin!